Home

 
Luchtfoto Schokland 2013 NZ

Museum Schokland

►ScandinaviŽ Markt slaat een jaar over.

Museum Schokland bereidt momenteel een nieuwe opzet van de ScandinaviŽ Markt voor dat in het voorjaar van 2016 plaats zal vinden.
Na vier zeer succesvolle edities neemt het museum een jaar extra de tijd om met een nieuw concept te komen ťn een oplossing te vinden voor het parkeerprobleem voor deelnemers en bezoekers. Wij gaan dus zeker door met de ScandinaviŽ Markt, wij houden u op de hoogte!


Woest en Ledig - 1 febr. tot 1 juni 2015
Woest en Ledig is een unieke multimedia voorstelling gebaseerd op het verhaal over de zondvloed. De eeuwenoude kerk op het voormalige eiland Schokland wordt opnieuw tot leven gewekt met een hedendaags poŽtisch filmverhaal, dat de kerkramen vult. Lees meer >>
 

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin


►Doe-middag Geologie > stenen zagen 5 april
Bezoekerscentrum De Gesteentetuin op Werelderfgoed Schokland is uw bezoek meer dan waard! Of u nu wilt wandelen door het Schokkerbos, de bijzondere Archeoroute wilt volgen of de expositie over de geschiedenis van Schokland vanaf de ijstijd tot nu wilt bekijken.

Rondom het bezoekerscentrum ligt de Gesteentetuin. Het verleden van de omgeving is overal in deze tuin te ontdekken. Reis terug naar de voorlaatste ijstijd. Een enorme gletsjer kwam vanuit het noorden en stopte hier ongeveer 200.000 jaar geleden. Onderweg nam hij allerlei keien mee, die nu nog te zien zijn.

Op de Stenen Doe-middag is er van alles voor kinderen te doen en te ontdekken over stenen en de ijstijd. Er kunnen diverse stenen en fossielen ontdekt worden, zie jij de verschillende kleuren en vormen?
Natuurlijk gaan we ook stenen zagen. Heb je thuis een steen liggen en ben je benieuwd hoe deze er aan de binnenkant uitziet? Neem je steen mee, dan zagen wij hem met onze speciale stenenzaagmachine doormidden. Door de binnenkant te bekijken, kunnen we je van alles over je steen vertellen.
Verder is er een speciale speurtocht.


Boekensnuffel- en voorleesmiddag
Op tweede paasdag staat er een leuke activiteit op de agenda. Deze dag komt Sally Evertse van bijSally.nl voorlezen in Bezoekerscentrum De Gesteentetuin.
Ben jij nieuwsgierig welk boek? Kom dan tussen 12.00 en 17.00 uur luisteren naar Sally. Naast het voorlezen, geeft zij u graag informatie over voorlezen en geeft zij advies over boeken. 'Voor ieder het juiste boek' is het motto.
Tijdens deze dag heeft u de mogelijkheid een klein deel van haar assortiment te bekijken.

Meer informatie en aanmelden
http://www.schokland.nl