Home

 
Luchtfoto Schokland 2013 NZ

Museum Schokland

►Scandinavië Markt slaat een jaar over.

Museum Schokland bereidt momenteel een nieuwe opzet van de Scandinavië Markt voor dat in het voorjaar van 2016 plaats zal vinden.
Na vier zeer succesvolle edities neemt het museum een jaar extra de tijd om met een nieuw concept te komen én een oplossing te vinden voor het parkeerprobleem voor deelnemers en bezoekers. Wij gaan dus zeker door met de Scandinavië Markt, wij houden u op de hoogte!


Woest en Ledig - 1 febr. tot 1 juni 2015
Woest en Ledig is een unieke multimedia voorstelling gebaseerd op het verhaal over de zondvloed. De eeuwenoude kerk op het voormalige eiland Schokland wordt opnieuw tot leven gewekt met een hedendaags poëtisch filmverhaal, dat de kerkramen vult. Lees meer >>
 

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin


►Foto-expositie “Schokker stammetjes met pit” - 1 nov. tot 1 maart 2015
“Schokker stammetjes met pit”: dat is de titel van de foto-expositie die tot het eind februari in bezoekerscentrum De Gesteentetuin op Schokland te zien is. De foto’s zijn gemaakt door Tjitske van Marion-Hogerhuis.
Zij vertelt: “In 2013 zijn een groot aantal bomen op Schokland omgezaagd en als stammetjes naast de weg gelegd. Als ik langs deze stammetjes liep, zag ik steeds kleine figuurtjes in de stammetjes. Deze ben ik gaan fotograferen. De tien mooiste figuurtjes heb ik laten afdrukken en deze zijn nu te bekijken in bezoekerscentrum De Gesteentetuin.”

Voor Tjitske van Marion begon het fotograferen als creatieve hobby, maar het is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. De afgelopen jaren heeft ze mogen meewerken aan uiteenlopende projecten en publicaties. Ook heeft ze diverse fotoboeken samengesteld. Tjitske fotografeert bij voorkeur een heel (werk)proces en laat zich daarnaast graag verrassen als ze met haar camera op pad is. Het zien van het “bijzondere van het gewone” is op haar van toepassing.

http://www.schokland.nl