Home

 
LEYDENTEKSTKLEIN
 
 

Museum Schokland

►Scandinavië Markt slaat een jaar over.

Museum Schokland bereidt momenteel een nieuwe opzet van de Scandinavië Markt voor dat in het voorjaar van 2016 plaats zal vinden.
Na vier zeer succesvolle edities neemt het museum een jaar extra de tijd om met een nieuw concept te komen én een oplossing te vinden voor het parkeerprobleem voor deelnemers en bezoekers. Wij gaan dus zeker door met de Scandinavië Markt, wij houden u op de hoogte!
 

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin


►Winterwandeling op Schokland - 20 & 21 dec
Een pittige winterwandeling op Schokland maken? Zaterdag 20 en zondag 21 december van 10.00 tot 16.00 uur kun je hiervoor terecht bij Bezoekerscentrum de Gesteentetuin. Speciaal voor het eind van het jaar heeft Het Flevolandschap drie wandelingen beschreven. Er is vooral gezocht naar onverharde en wat minder gebruikte paden, passend schoeisel (geschikt tegen modder en nat gras) wordt dan ook aangeraden.

Wandelroutes
1. De Vluchthavenroute van 6 km gaat over de terp Oud-Emmeloord, langs de lichtwachterswoning en de voormalige haven.
2. De Ruïneroute van 8 km of de Ketelmeerroute van 10 km, een uitbreiding van de Ruïneroute gaat op de Zuidpunt langs de kerkruïne. Het is dan ook mogelijk om het museum met zijn historische kerk van 1834 te bezoeken.
3. De Vluchthavenroute van 14 of 16 km is een combinatie van beide routes. 

Na afloop van de wandeling kunt u zich heerlijk opwarmen bij het haardvuur in het bezoekerscentrum De Gesteentetuin onder het genot van een warme kop chocola of koffie.

Alle routes zijn voor een klein bedrag te koop in het bezoekerscentrum.


►Openingstijden in de kerstvakantie
Dagelijks, met uitzondering van eerste en tweede kerstdag, 31 dec en 1 jan 2015, van 12.00 tot 16.00 uur. 


►Foto-expositie “Schokker stammetjes met pit” - 1 nov. tot 1 maart 2015
“Schokker stammetjes met pit”: dat is de titel van de foto-expositie die tot het eind februari in bezoekerscentrum De Gesteentetuin op Schokland te zien is. De foto’s zijn gemaakt door Tjitske van Marion-Hogerhuis.
Zij vertelt: “In 2013 zijn een groot aantal bomen op Schokland omgezaagd en als stammetjes naast de weg gelegd. Als ik langs deze stammetjes liep, zag ik steeds kleine figuurtjes in de stammetjes. Deze ben ik gaan fotograferen. De tien mooiste figuurtjes heb ik laten afdrukken en deze zijn nu te bekijken in bezoekerscentrum De Gesteentetuin.”

Voor Tjitske van Marion begon het fotograferen als creatieve hobby, maar het is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. De afgelopen jaren heeft ze mogen meewerken aan uiteenlopende projecten en publicaties. Ook heeft ze diverse fotoboeken samengesteld. Tjitske fotografeert bij voorkeur een heel (werk)proces en laat zich daarnaast graag verrassen als ze met haar camera op pad is. Het zien van het “bijzondere van het gewone” is op haar van toepassing.

http://www.schokland.nl